Software Engineering MCQ Chapter 01

Posted by

Software Engineering MCQ, with 100% FREE PDF Download.

1, Computer system is a
(A) Hardware
(B) Software
(C) Bioware
(D) Virtual ware

2. Object model is a
(A) Rule
(B) Process guidance
(C) System model
(D) Entity

3. Software engineering is an engineering discipline concerned with
(A) Software development
(B) Software production
(C) Software implementation
(D) All the above

4. A workflow model represents
(A) Sequence of activities
(B) Role of users involved
(C) Set of activities
(D) None of these

5. Sensor component
(A) Causes changes in system environment
(B) Communicate with other components
(C) Collects information from system environment
(D) Coordinate the operation of other components.

6. Which is the correct order ?
(A) System development ? system installation ? system operation
(B) System installation ? system operation? system development
(C) System decomposition? system installation ? system design
(D) None of these.

7. Sensor component is a
(A) Functional component
(B) Non-functional component
(C) Reliability component
(D) None of these

8. Which one is not the non-functional activity ?
(A) Reliability
(B) Performance
(C) Coordination
(D) Maintainability

9. Sub system is
(A) Dependent system
(B) Independent system
(C) Component
(D) None of these

10. System architecture model identifies
(A) Hardware components
(B) Software components
(C) Virtual components and software components
(D) Hardware and software components both

11. Which one is functional component ?
(A) Reliability
(B) Maintainability
(C) Computation
(D) Performance

12. A class room in a school is a
(A) System
(B) Sub-system
(C) Module
(D) None of these

13. Floating point process is a
(A) Communication component
(B) Computation component
(C) Coordination component
(D) Sensor component

14. Digital-analog converter that converter digital input into analog output is a
(A) Communication component
(B) Computation component
(C) Sensor component
(D) Interface component

15. In software system requirements, the functional requirement for the system describes
(A) Services the system is expected to provide
(B) Factors of system development
(C) Reliability, response time or system capacity
(D) None of these

16. In software system requirements, the interface requirements are
(A) Requirements that are derived from the interface of existing system
(B) Requirements that are derived from the interface of proposed system
(C) Requirements that are derived from the interface of existing and proposed systems
(D) None of these

17. Validation plan describes
(A) Quality procedure
(B) Schedule procedure
(C) Management procedure
(D) None of these

18. Software requirement specification is
(A) The official statement of what is required of the system developers
(B) The non official statement of system interface
(C) Non specified format of system working
(D) None of these

19. What is Ethnography
(A) A graphic tool
(B) Observational technique used to understand social and organizational requirements
(C) A graph with nodes
(D) None of these

20. In Data Processing model
(A) Here data-flow diagram show, how data is processed at different stages in the system. These are behavioral models
(B) It registers all/ selected activities of a computer system.
(C) Technique used to transform raw data into a more useful form.
(D) Data is shifted to modern data base management system.


Answer Sheet
1. (A) 2. (C) 3. (D) 4. (A) 5. (C)
6. (A) 7. (A) 8. (C) 9. (B) 10. (D)
11. (C) 12. (B) 13. (B) 14. (D) 15. (B)
16. (C) 17. (B) 18. (A) 19. (B) 20. (A)