Software Engineering MCQ Chapter 02

Posted by

Software Engineering MCQ, with 100% FREE PDF Download.

21. In Data recording
(A) Here data-flow diagram show, how data is processed at different stages in the system.
(B) It registers all/ selected activities of a computer system.
(C) Technique used to transform raw data into a more useful form.
(D) Data is shifted to modern data base management system.

22. Thermo couple in furnace is a
(A) Communication component
(B) Computation component
(C) Sensor component
(D) Interface component

23. In block diagrams, relationship between components is shown by
(A) Boxes
(B) Ovals
(C) Circular
(D) Lines/Arrows

24. Cities, states and country can be defined as
(A) Subsystem – Cities, states: System – country
(B) Subsystem – state :System– country, cities
(C) Subsystem – Country: System– cities, state
(D) Subsystem– Country, state: System– Cities

25. Which of the following is correct system design process ?
(A) Identify system requirement – define system – develop system
(B) Define system – develop system – identify system
(C) Identify system – develop system – operate system
(D) None of these

26. Making different sub-system to work together is
(A) System definition
(B) System operation
(C) System integration
(D) System decomposition

27. System procurement process involves
(A) Specifying system requirement
(B) Choosing suppliers
(C) A and B both
(D) None of these

28. System decommissioning normally takes place
(A) At the beginning of the development process
(B) At the middle of the development process
(C) After the end of useful operational time
(D) At the beginning of the useful operational time

29. System operation takes place after
(A) System specification
(B) System design
(C) System installation
(D) System decomposition

30. Software processes are
(A) Activities involved in producing software system
(B) Activities involved in selling software systems
(C) Activities involved in system design
(D) Activities involved in managing systems

31. Iterative model includes
(A) Waterfall model
(B) Sequential model
(C) Incremental development
(D) Random model

32. In iterative process model, software process represents
(A) Sequential activities
(B) Cycle of activities
(C) Random activities
(D) None of these

33. In spiral development the software process form
(A) Sequences
(B) Loops
(C) Zigzag
(D) None of these

34. Spiral development involves
(A) Risk assessment
(B) Reduction of risk
(C) A and B both
(D) None of these

35. Requirement Engineering involves
(A) Feasibility studies
(B) Requirement analysis
(C) Requirement validation
(D) All the above

36. Analysis and design workbench
(A) It supports system modeling during the analysis and design stages of the software process
(B) Organization responsible for approving U.S. standards
(C) Stimuli that occurs irregularly
(D) Formalized set of software calls and routines that can be referenced by an application program in order to access supporting system or network services

37. ANSI (American National Standards Institute) is
(A) It supports system modeling during the analysis and design stages of the software process
(B) Organization responsible for approving U.S. standards
(C) Stimuli that occurs irregularly
(D) Formalized set of software calls and routines that can be referenced by an application program in order to access supporting system or network services

38. Aperiodic stimuli is
(A) It supports system modeling during the analysis and design stages of the software process
(B) Organization responsible for approving U.S. standards
(C) Stimuli that occurs irregularly
(D) Formalized set of software calls and routines that can be referenced by an application program in order to access supporting system or network services

39. Which is not the part of software process ?
(A) Software specification
(B) Software design
(C) Software evolution
(D) Software selling

40. Which one is not the generic process model ?
(A) Waterfall model
(B) Evolutionary development
(C) Re-use oriented development
(D) Marketing model


Answer Sheet:

21. (B) 22. (C) 23. (D) 24. (A) 25. (C)
26. (C) 27. (C) 28. (C) 29. (C) 30. (A)
31. (D) 32. (B) 33. (B) 34. (C) 35. (D)
36. (A) 37. (B) 38. (C) 39. (D) 40. (D)