Software Engineering MCQ Chapter 03

Posted by

Software Engineering MCQ, with 100% FREE PDF Download.

41. Spiral model is
(A) Iterative model
(B) Non-iterative model
(C) Random model
(D) None of these

42. Software design activities involved
(A) System programming
(B) System operations
(C) Component design
(D) Component development

43. Software implementation converts system specifications into
(A) Development system
(B) System decomposition
(C) Executable system
(D) None of these

44. Which one is not be structured design model ?
(A) Data flow model
(B) Entity relation model
(C) Object-oriented model
(D) Debugging

45. Software process models are
(A) Abstract representation of software process
(B) Software running the systems
(C) Software managing the systems
(D) Software implementation

46. Debugging is a process of
(A) Developing faults
(B) Removing faults
(C) Ignoring faults
(D) None of these

47. Software validation is
(A) Checking system conformations to its specifications
(B) Developing system conformations to its specifications
(C) Operating system
(D) None of these

48. Unit testing process is
(A) Software designing process
(B) Software operating process
(C) Software validation process
(D) Software decomposition process

49. CASE environment supports
(A) Individual process tasks
(B) Individual process phases
(C) Most process tasks and process phases
(D) None of these

50. CASE work benches support
(A) Individual process tasks
(B) Process phases and activities
(C) Development software
(D) Operation software

51. Error location and repair is
(A) System modeling process
(B) System design process
(C) System verification process
(D) System decomposition process

52. Quality plan describes
(A) Quality procedure and standards
(B) Approaches, resources and schedules
(C) Configuration management and structure
(D) None of these

53. Which one is not true for risk analysis ?
(A) It estimate risks
(B) It removes risks
(C) It reduces risks
(D) It develops risks

54. Project schedule can be illustrated in
(A) Bar-charts
(B) Activity-networks
(C) Figures
(D) None of these

55. Change in technology is a
(A) Technology risk
(B) People risk
(C) Tool risk
(D) Implementation risk

56. Under estimate of cost is
(A) Technology risk
(B) People risk
(C) Estimation risk
(D) Organizational risk

57. Maintenance plan describes
(A) Quality procedure
(B) Schedule procedure
(C) Maintenance procedure
(D) Configuration procedure

58. Failure of schedule is
(A) People risk
(B) Organizational risk
(C) Estimation risk
(D) Requirement risk

59. Risk planning involves
(A) Avoidance strategies
(B) Minimization strategies
(C) Contingency plan
(D) All the above

60. Which is not the part of scheduling process?
(A) Creating project chart
(B) Defining roles/activities
(C) Estimating failures
(D) Selling product


41. (A) 42. (C) 43. (C) 44. (D) 45. (A)
46. (B) 47. (A) 48. (C) 49. (D) 50. (B)
51. (C) 52. (A) 53. (D) 54. (D) 55. (A)
56. (C) 57. (C) 58. (C) 59. (D) 60. (D)