Software Engineering MCQ Chapter 04

Posted by

Software Engineering MCQ, with 100% FREE PDF Download.

61. Use of Email instead of post & telegraph is due to
(A) Technology changes
(B) Requirement changes
(C) Users access
(D) All the above

62. Using P-IV instead of P-I is due to
(A) Requirement change
(B) Faster access
(C) Technology improvement
(D) All the above

63. The term user requirements
(A) Are statements, made in natural language and diagrams of services that system is expected to provide and the constrains on the system
(B) The system services and details, can serve as contract between buyer and software developers
(C) An abstract description of software design
(D) None of these

64. Software design specification
(A) Are statements, made in natural language to specify the system specification and constraints
(B) An abstract description of software design, which is an extension of system requirement specification
(C) Discusses the market policy of the system
(D) None of these

65. Software consists of
(A) Computer program only
(B) Computer program and associated documentations
(C) Documentation only
(D) Hardware

66. Software engineering deals with
(A) Software development
(B) Hardware development
(C) System development
(D) Network development

67. System engineering deals with
(A) Software development only
(B) Hardware development only
(C) Software and Hardware development
(D) Network development

68. Work flow model includes
(A) Inputs
(B) Out puts
(C) Dependencies
(D) All the above

69. Rules are
(A) Constraints define for system models
(B) Input data
(C) Out put data
(D) Activities in involved in the system

70. Hardware represents
(A) Documentations
(B) Programs
(C) Computer systems
(D) Rules

71. The system failure due to power failure is considered under
(A) Hardware reliability
(B) Software reliability
(C) Operation reliability
(D) None of these

72. Components such as wheel, chain, handle etc are assembled to produce bicycle. The use of bicycle as transportation device is considered to be
(A) Functional property
(B) Non-functional property
(C) Software system
(D) None of these

73. A computer program is a
(A) Software
(B) Hardware
(C) System
(D) None of these

74. Software system consists of
(A) Programs
(B) Configuration files
(C) Documentation
(D) All of the above

75. User documentation defines
(A) Computer program
(B) Computer system
(C) Use of computer systems
(D) Structure of computer system

76. System documentation defines
(A) Computer programs
(B) Computer systems
(C) Use of computer systems
(D) Structure of computer system

77. System engineering is concerned with
(A) Hardware development
(B) System development
(C) Software engineering
(D) All of the above

78. Software process involves
(A) Software specification and developments
(B) Software validation and evolution
(C) A and B both
(D) None of these

79. Mutable requirements are
(A) Requirements that change due to the environment in which the organization is operating
(B) Emerges due to user’s understanding of system
(C) Dependent on particular system
(D) None of these

80. Requirement Engineering process does not involves
(A) Feasibility study
(B) Requirement elicitation and an analysis
(C) Requirement validation and management
(D) Data processing


61. (D) 62. (D) 63. (A) 64. (B) 65. (B)
66. (A) 67. (C) 68. (D) 69. (A) 70. (C)
71. (A) 72. (A) 73. (A) 74. (D) 75. (C)
76. (D) 77. (D) 78. (C) 79. (A) 80. (D)