Software Engineering MCQ Chapter 05

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

Software Engineering MCQ, with 100% FREE PDF Download.

81. User requirements are written in
(A) Natural language
(B) FORTRAN
(C) Assembly language
(D) None of these

82. The system modeling is normally referred to
(A) An abstract viewing of a system
(B) The system running
(C) Programming language
(D) None of these

83. In system modeling : A-Complementary system model : B-Context model: C-Composition model
(1) Here entity-relation (E-R) diagram show how entities in the system are composed of other entities.
(2)-Shows how the system being modeled is positioned, in an environment with other systems and process.
(3)-Present different information about the system.
(A) A-1, B-2, C-3
(B) A-3, B-2, C-1
(C) A-2, B-3, C-1
(D) A-2, B-1, C-3

84. Operability is
(A) Extent to which a system or component complies with standards
(B) Trustworthiness of operating the software.
(C) Measures that estimates system cost to operate and maintain.
(D) None of these

85. In system modeling: A-Architectural model: B-Stimulus-response model: C-Behavioral models::
1-Used to describe the overall behavior of the system:
2-State transition diagram show how the system reacts to internal and external events:
3-Shows principal sub-systems which makes the system
(A) A-1, B-2, C-3
(B) A-2, B-3, C-1
(C) A-3, B-2, C-1
(D) C-2, B-1, A-3

86. In system modeling : A-Classification model; B-Stimulus-response model; C-Data processing model:
1-Here data-flow diagram show how data is processed at different stages;
2-Here object class/inheritance diagram show, how entities have the common characteristics;
3-Here state transition diagram shows the how the system reader to internal and external events
(A) A-2, B-3, C-1
(B) A-3, B-1, C-2
(C) A-1, B-2, C-3
(D) A-1, B-3, C-2

87. In system modeling
Statement-1: State-machine model is used to model the behavior of a system in response to internal and external events.
Statement-2: Stimulus response model represents state transition diagram that show how system reacts to internal and external events.
(A) Statement-1 and 2 both correct
(B) Statement-1 and 2 both false
(C) Statement-1 is true and Statement-2 is false
(D) Statement-1 is false and Statement-2 is true

88. Taxonomy is
(A) Classification scheme, which shows who object class is related to other class through common attributes and services
(B) Standard modeling language, used for object oriented modeling
(C) Set of tools to support software process
(D) None of these

89. In system modeling : A-Model;B-Prototype;;
1-it’s an abstract view of a system that ignores system details;
2-It’s an initial version of system software which givers end-users a concrete impression of the system capacities
(A) A-1, B-2
(B) A-1, B-1
(C) B-1, A-2
(D) A-2, B-2

90. Sub-systems in a system are
(A) Independent systems that compromises the system
(B) Dependent systems that compromises the system
(C) A and B both true
(D) None of these

91. The following is not true for client-server model
(A) It contains the set of stand alone servers
(B) A set of clients that can use services offered by servers
(C) A network which allows the clients to access these services
(D) An intersection between clients by passing the server

92. Computer Aided Software Engineering (CASE) is
(A) Extent to which all the parts of a software system or component are present and each of its parts is fully specified and developed.
(B) Testing of individual hardware/software components
(C) An Entity-relation (E-R) diagram show how entities in the system are composed of other entities
(D) It consists of wide range of different types of computer programs, which be used to support software process activities such as a requirement analysis, system modeling, debugging and testing.

93. A control model, where one system is designed as the system controller and has responsibility for managing the execution of other sub-systems can be referred as
(A) Centralized control model
(B) Call-return control model
(C) Object oriented model
(D) None of these

94. A sequential control model where control starts at the top of a subroutine hierarchy and through sub-routine calls, passes to lower levels is referred as
(A) Manager control model
(B) Call-return control model
(C) Object oriented model
(D) None of these

95. A control model where one system component is designed as system manager which controls the starting, stopping and coordination other system processes can be referred as
(A) Manager control model
(B) Object oriented model
(C) Event driven control model
(D) None of these

96. When is a system where each sub-system can respond to generated event are referred as ?
(A) Event driven control system
(B) Object oriented model
(C) Manager control model
(D) None of these

97. An event driven control system, when an event is transmitted to each sub-system and each sub-system that handles that event responds to it is referred as
(A) Broadcast model
(B) Manager control model
(C) Call-return control model
(D) None of these

98. Embedded system
(A) Run on single processor
(B) Run on integrated group of process linked by network
(C) Network models
(D) None of these

99. If all the application processing and data management is carried out on the server and client is only responsible for running the system then this is referred as
(A) Client-server model
(B) Thin client server model
(C) Thick client server model
(D) None of these

100. If the server is only responsible for data management and software on the client implements the application logic, then one can referrer this model as
(A) Client server model
(B) Fat client server model
(C) Thin client server model
(D) None of these


81. (A) 82. (A) 83. (B) 84. (B) 85. (C)
86. (A) 87. (A) 88. (A) 89. (A) 90. (A)
91. (D) 92. (C) 93. (A) 94. (B) 95. (A)
96. (A) 97. (A) 98. (A) 99. (B) 100. (B)