Software Engineering MCQ Chapter 06

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

Software Engineering MCQ, with 100% FREE PDF Download.

101. In system models, object is
(A) An entity that has a state and defined set of operations that operates on that state
(B) Software program
(C) Programming language, that develops any given program
(D) None of these

102. When the state of object changes by internal operations, executing within the object it self, then these objects are referred as
(A) Active object
(B) Inactive object
(C) Silent object
(D) None of these

103. The objects that are realized on call as parallel process with method corresponding to defined object operations can be referred as
(A) Active object
(B) Servers
(C) Modules
(D) None of these

104. For real time system following is not true
(A) Correct functioning of the system depends on the result produced by the system
(B) Correct functioning of the system depends on the time at which the results are produced
(C) The time of processing affects the system output
(D) The time of processing does not affects the system out-put

105. If in a software system, the operation is degraded if results are not produced according to the specified timing requirements then the software system is referred as
(A) Soft real time system
(B) hard real time system
(C) Real time system
(D) None of these

106. If in a software system, the operation is incorrect if results are not produced according to the specified timing requirements then the software system is referred as
(A) Soft real time system
(B) Hard real time system
(C) Real time system
(D) None of these

107. Degree to which a system or component performs only the necessary functions relevant to a particular purpose
(A) Abstractness
(B) Acceptable risk
(C) Acceptance testing
(D) None of these

108. Subject to probability of hazard, arising will not raise cost factors is referred as
(A) Abstractness
(B) Acceptable risk
(C) Acceptance testing
(D) None of these

109. Formal testing conducted to determine whether a system satisfies its acceptance criteria and to enable the customer to determine whether to accept the system
(A) Abstractness
(B) Acceptable risk
(C) Acceptance testing
(D) None of these

110. Truthfulness with which software satisfies differing system constraints and user needs is
(A) Active objects
(B) Activity
(C) Adaptability
(D) None of these

111. Adaptive measures are
(A) Quality measures that address how easily a system can evolve or migrate
(B) Piece of software that acts to accomplish tasks on behalf of its user
(C) A quantitative option analysis that allows the cost of various options to be computed, and options can be compared on objective basis
(D) Extent to which a software system or component allows for or supports anonymous transactions

112. An accident is
(A) Unplanned events, which results in injury, damage to property, or to the environment
(B) Quantitative measure of the magnitude of error
(C) Period that starts when a system is considered and ends when the product meets its initial operational capability
(D) All the above

113. An Acquisition cycle time is
(A) Unplanned events, which results in injury, damage to property, or to the environment
(B) Quantitative measure of the magnitude of error
(C) Period that starts when a system is considered and ends when the product meets its initial operational capability
(D) All the above

114. An accuracy is
(A) Unplanned events, which results in injury, damage to property, or to the environment
(B) Quantitative measure of the magnitude of error
(C) Period that starts when a system is considered and ends when the product meets its initial operational capability
(D) All the above

115. Here the state of the object changes by internal operations executing within the object itself. And also object continually executes and operations never suspend itself is referred as
(A) Active objects
(B) Activity
(C) Adaptability
(D) None of these

116. A clearly defined objective, entry and exit conditions which is normally is atomic is referred as
(A) Active objects
(B) Activity
(C) Adaptability
(D) None of these

117. Agents are
(A) Quality measures that address how easily a system can evolve or migrate
(B) Piece of software that acts to accomplish tasks on behalf of its user
(C) A quantitative option analysis that allows the cost of various options to be computed, and options can be compared on objective basis
(D) Extent to which a software system or component allows for or supports anonymous transactions

118. Anonymity is
(A) Quality measures that address how easily a system can evolve or migrate
(B) Piece of software that acts to accomplish tasks on behalf of its user
(C) A quantitative option analysis that allows the cost of various options to be computed, and options can be compared on objective basis
(D) Extent to which a software system or component allows for or supports anonymous transactions

119. Algorithmic cost modeling is
(A) Quality measures that address how easily a system can evolve or migrate
(B) Piece of software that acts to accomplish tasks on behalf of its user
(C) A quantitative option analysis that allows the cost of various options to be computed, and options can be compared on objective basis
(D) Extent to which a software system or component allows for or supports anonymous transactions

120. Application program interface is
(A) It supports system modeling during the analysis and design stages of the software process
(B) Organization responsible for approving U.S. standards
(C) Stimuli that occurs irregularly
(D) Formalized set of software calls and routines that can be referenced by an application program in order to access supporting system or network services


101. (A) 102. (A) 103. (B) 104. (D) 105. (A)
106. (A) 107. (A) 108. (B) 109. (C) 110. (C)
111. (A) 112. (A) 113. (C) 114. (B) 115. (A)
116. (B) 117. (B) 118. (D) 119. (A) 120. (A)