Software Engineering MCQ Chapter 07

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

Software Engineering MCQ, with 100% FREE PDF Download.

121. Method of defining a collection of hardware and software components and their interfaces to establish the framework for the development of a computer system
(A) As low as reasonably practical (ALARP) risk
(B) Architectural design
(C) Attack
(D) None of these

122. Probability of an accident arising because of hazard is minimum subject of other costs
(A) As low as reasonably practical (ALARP) risk
(B) Architectural design
(C) Attack
(D) None of these

123. Fault tolerance system are
(A) These system runs on a single processor or an integrated group of processors
(B) A system where each sub-system can respond to generated events where the events might be generated from other sub-systems or from the environment of the system.
(C) A system continues in operation after some system faults have manifested themselves.
(D) A system whose operation is incorrect, if results are not produced according to the timing specifications

124. The misuse of system vulnerability is
(A) As low as reasonably practical (ALARP) risk
(B) Architectural design
(C) Attack
(D) None of these

125. Attribute-based identification is
(A) Here each component has a unique name and an associated set of attribute, which differs for each version of component
(B) Extent to which a software system records information concerning transactions performed against the system.
(C) Extent to which a system or component is operational and accessible when required for use
(D) They are used to describe the over all behavior of the system.

126. Auditable is
(A) Here each component has a unique name and an associated set of attribute, which differs for each version of component
(B) Extent to which a software system records information concerning transactions performed against the system
(C) Extent to which a system or component is operational and accessible when required for use
(D) They are used to describe the over all behavior of the system

127. Availability is
(A) Here each component has a unique name and an associated set of attribute, which differs for each version of component
(B) Extent to which a software system records information concerning transactions performed against the system.
(C) Extent to which a system or component is operational and accessible when required for use
(D) They are used to describe the over all behavior of the system.

128. Behavioral models is
(A) Here each component has a unique name and an associated set of attribute, which differs for each version of component
(B) Extent to which a software system records information concerning transactions performed against the system.
(C) Extent to which a system or component is operational and accessible when required for use
(D) Used to describe the over all behavior of the system

129. In Bottom-up integration
(A) The low-level components of a system are integrated and tested before the higher-level components have been developed
(B) The testing process starts with modules at lower levels in the hierarchy and works up the hierarchy of modules until the final module is tested.
(C) An event driven control system, where an event is broadcasted to each subsystem and any sub-system that can handle that event responds to it.
(D) Control starts of the top of a sub routine hierarchy and through sub routine calls passes to lower levels.

130. In Broadcast models
(A) The low-level components of a system are integrated and tested before the higher-level components have been developed.
(B) The testing process starts with modules at lower levels in the hierarchy and works up the hierarchy of modules until the final module is tested
(C) An event driven control system, where an event is broadcasted to each subsystem and any sub-system that can handle that event responds to it.
(D) Control starts of the top of a sub routine hierarchy and through sub routine calls passes to lower levels.

131. Bottom-up testing
(A) The low-level components of a system are integrated and tested before the higher-level components have been developed.
(B) The testing process starts with modules at lower levels in the hierarchy and works up the hierarchy of modules until the final module is tested.
(C) An event driven control system, where an event is broadcasted to each subsystem and any sub-system that can handle that event responds to it.
(D) Control starts of the top of a sub routine hierarchy and through sub routine calls passes to lower levels.

132. In Call-return control model
(A) The low-level components of a system are integrated and tested before the higher-level components have been developed.
(B) The testing process starts with modules at lower levels in the hierarchy and works up the hierarchy of modules until the final module is tested.
(C) An event driven control system, where an event is broadcasted to each subsystem and any sub-system that can handle that event responds to it.
(D) Control starts of the top of a sub routine hierarchy and through sub routine calls passes to lower levels

133. Capacity is
(A) A measure of the amount of work a system can perform
(B) It provides automated support for software process.
(C) Support individual process tasks
(D) Set of tools to support a particular phase of software process such as design, implementation or testing.

134. CASE (Computer Aided Software Engineering) is
(A) A measure of the amount of work a system can perform
(B) It provides automated support for software process.
(C) Support individual process tasks
(D) Set of tools to support a particularphase of software process such as design, implementation or testing:

135. CASE Tools
(A) A measure of the amount of work a system can perform
(B) It provides automated support for software process.
(C) Support individual process tasks
(D) Set of tools to support a particular phase of software process such as design, implementation or testing

136. CASE Workbench
(A) A measure of the amount of work a system can perform
(B) It provides automated support for software process.
(C) Support individual process tasks
(D) Set of tools to support a particular phase of software process such as design, implementation or testing

137. Centralized control models
(A) Here one system is designed as the system controller and has responsibility for managing the execution of other subsystems.
(B) Each system is named as in attributebased identification and associated with one or more change requests.
(C) An object class inheritance diagram, how entities have common characteristics.
(D) The objective of this software development is zero-defect software.

138. Change-oriented identification
(A) One system is designed as the system controller and has responsibility for managing the execution of other subsystems.
(B) Each system is named as in attributebased identification and associated with one or more change requests.
(C) An object class inheritance diagram, how entities have common characteristics.
(D) The objective of this software development is zero-defect software.

139. Hard real time systems are
(A) These system runs on a single processor or an integrated group of processors
(B) A system where each sub-system can respond to generated events where the events might be generated from other sub-systems or from the environment of the system.
(C) A system continues in operation after some system faults have manifested themselves.
(D) A system whose operation is incorrect, if results are not produced according to the timing specifications

140. Classification model
(A) One system is designed as the system controller and has responsibility for managing the execution of other subsystems.
(B) Each system is named as in attributebased identification and associated with one or more change requests.
(C) An object class inheritance diagram, how entities have common characteristics.
(D) The objective of this software development is zero-defect software.


121. (B) 122. (A) 123. (C) 124. (C) 125. (A)
126. (B) 127. (C) 128. (D) 129. (A) 130. (C)
131. (B) 132. (D) 133. ( A) 134. (B) 135. (C)
136. (A) 137. (A) 138. (B) 139. (D) 140. (C)