Software Engineering MCQ Chapter 08

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

Software Engineering MCQ, with 100% FREE PDF Download.

141. Clean room software development
(A) One system is designed as the system controller and has responsibility for managing the execution of other subsystems.
(B) Each system is named as in attributebased identification and associated with one or more change requests.
(C) An object class inheritance diagram, how entities have common characteristics.
(D) The objective is to develop zero-defect software.

142. COCOMO cost model
(A) It takes project, product hardware and personnel attributes into account when formulating a cost estimate.
(B) In it server provides set of services and set of clients uses these services.
(C) Extent to which standards are used to achieve interoperability.
(D) None of these

143. Client server architecture
(A) It takes project, product hardware and personnel attributes into account when formulating a cost estimate.
(B) In it server provides set of services and set of clients uses these services.
(C) Extent to which standards are used to achieve interoperability.
(D) None of these

144. Commonality
(A) It takes project, product hardware and personnel attributes into account when formulating a cost estimate.
(B) In it server provides set of services and set of clients uses these services.
(C) Extent to which standards are used to achieve interoperability
(D) None of these

145. Transforming of logic and data from design specifications (design descriptions) into a programming language
(A) Compatibility
(B) Compactness
(C) Coding
(D) Communication

146. An inter change of information between computer systems and peoples or between people.
(A) Compatibility
(B) Compactness
(C) Coding
(D) Communication

147. Extent to which a system or component makes efficient use of its data storage space- occupies a small volume.
(A) Compatibility
(B) Compactness
(C) Code
(D) Communication

148. Entity-relation model is
(A) It describes the basic entities in the design and relation between them.
(B) Observational techniques used to understand social and organizational requirements.
(C) It is based on the idea of developing an initial implementation, exposing it uses on requirement and refining it through many versions until an adequate system has been developed.
(D) Based on an idea of developing an initial implementation, exposing this to uses comment and retiring it until and adequate system has been developed.

149. Ability of two or more systems or components to perform their required functions while sharing the same hardware or software environment
(A) Compatibility
(B) Compactness
(C) Code
(D) Communication

150. Completeness in software system is referred as
(A) Extent to which all the parts of a software system or component are present and each of its parts is fully specified and developed.
(B) Testing of individual hardware/software components
(C) An Entity-relation (E-R) diagram show how entities in the system are composed of other entities.
(D) It consists of wide range of different types of computer programs, which be used to support software process activities such as a requirementanalysis, system modeling, debugging and testing.

151. Composition model is
(A) Extent to which all the parts of a software system or component are present and each of its parts is fully specified and developed.
(B) Testing of individual hardware/software components
(C) An Entity-relation (E-R) diagram show how entities in the system are composed of other entities
(D) It consists of wide range of different types of computer programs, which be used to support software process activities such as a requirement analysis, system modeling, debugging and testing.

152. Match the following : A-Control metrics : BProcess metrics: C- Control: D-Correctness:
1- They are associated with software process.
2- They are associated with software products.
3- Protective measure that reduces system vulnerability.
4- Extent to which a system or component is free from faults in its specification, design, and implementation
(A) A-1, B-2,C-3,D-4
(B) A-4,B-3,C-2,D-1
(C) A-3, B-2,C-1,D-4
(D) None is true

153. Corrective maintenance is
(A) Maintenance performed to correct faults in hardware or software
(B) A failure of software-controlled systems in convenience, but there are source systems where system failure is resulted in significant critical losses.
(C) Failure that corrupts system state or data
(D) None is true

154. Corrupting failure is
(A) Maintenance performed to correct faults in hardware or software
(B) A failure of software-controlled systems in convenience, but there are source systems where system failure is resulted in significant critical losses.
(C) Failure that corrupts system state or data
(D) None is true

155. Cost estimation is
(A) Process of estimating the costs associated with software development projects that include the effort, time, and labor required.
(B) Overall cost of maintaining a computer system that includes the costs associated with personnel/training/ maintenance of hardware and software/ requirements growth.
(C) Overall cost of operating a computer system that includes the costs associated with personnel / training / system operations.
(D) Overall cost of a computer system to an organization that includes the costs associated with operating/ maintaining the system, and the lifetime of operational use of the system.

156. Cost of ownership is
(A) Process of estimating the costs associated with software development projects that include the effort, time, and labor required.
(B) Overall cost of maintaining a computer system that includes the costs associated with personnel / training / maintenance of hardware and software/ requirements growth.
(C) Overall cost of operating a computer system that includes the costs associated with personnel / training / system operations.
(D) Overall cost of a computer system to an organization that includes the costs associated with operating/ maintaining the system, and the lifetime of operational use of the system.

157. Cost of maintenance
(A) Process of estimating the costs associated with software development projects that include the effort, time, and labor required.
(B) Overall cost of maintaining a computer system that includes the costs associated with personnel/training/ maintenance of hardware and software/ requirements growth.
(C) Overall cost of operating a computer system that includes the costs associated with personnel / training / system operations.
(D) Overall cost of a computer system to an organization that includes the costs associated with operating/ maintaining the system, and the lifetime of operational use of the system.

158. Event-driven control systems are
(A) These system runs on a single processor or an integrated group of processors
(B) A system where each sub-system can respond to generated events where the events might be generated from other sub-systems or from the environment of the system.
(C) A system continues in operation after some system faults have manifested themselves.
(D) A system whose operation is incorrect, if results are not produced according to the timing specifications

159. Cost of operation is
(A) Process of estimating the costs associated with software development projects that include the effort, time, and labor required.
(B) Overall cost of maintaining a computer system that includes the costs associated with personnel / training/ maintenance of hardware and software/ requirements growth.
(C) Overall cost of operating a computer system that includes the costs associated with personnel / training / system operations.
(D) Overall cost of a computer system to an organization that includes the costs associated with operating/ maintaining the system, and the lifetime of operational use of the system.

160. In Data reduction
(A) Here data-flow diagram show, how data is processed at different stages in the system.
(B) It registers all/ selected activities of a computer system.
(C) Technique used to transform raw data into a more useful form.
(D) Data is shifted to modern data base management system.


141. (D) 142. (A) 143. (B) 144. (C) 145. (C)
146. (D) 147. (B) 148. (A) 149. (A) 150. (A)
151. (C) 152. (A) 153. (A) 154. (C) 155. (A)
156. (D) 157. (B) 158. (B) 159. (C) 160. (C)