Software Engineering MCQ Chapter 10

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

Software Engineering MCQ, with 100% FREE PDF Download.

181. Fault is
(A) It is the process of modifying the state space of the system so that the effects of the fault are minimized and system can continue in operation in some degraded state.
(B) Capacity of a system or component to continue normal operation despite the presence of hardware or software faults.
(C) It is the widely used hazard technique
(D) Incorrect step, process, or data definition in a computer program

182. Emergent requirements
(A) Emerges due to user’s understandingof system develops, during system development
(B) Requirements derived from the core activity of the organization and directly related to the domain of the system.
(C) Extent to which a system allowed the user to intentionally or unintentionally introduce errors into or misuse the system.
(D) None of these.

183. Fat-client model is
(A) It is a measure of number of function that calls some other function.
(B) It is measure of number of functions that are called by a function.
(C) In it server is only responsible for data management.
(D) None of these

184. Fault recovery is
(A) It is the process of modifying the state space of the system so that the effects of the fault are minimized and system can continue in operation in some degraded state
(B) Capacity of a system or component to continue normal operation despite the presence of hardware or software faults.
(C) It is the widely used hazard technique
(D) Incorrect step, process, or data definition in a computer program

185. Enduring requirements
(A) Emerges due to user’s understanding of system develops, during system development
(B) Requirements derived from the core activity of the organization and directly related to the domain of the system
(C) Extent to which a system allowed the user to intentionally or unintentionally introduce errors into or misuse the system.
(D) None of these.

186. Match the following : A- Error handling : BError proneness: C- Error tolerance::
1- Extent to which a system or component to continue normal operation despite the presence of erroneous inputs.:
2- Extent to which a system allowed the user, to intentionally or unintentionally introduce errors into or misuse the system.:
3- Function of a computer system/ component that identify and respond to user or system errors to maintain normal or at the very least degraded operations.
(A) A-3,B-2,C-1
(B) A-1,B-2,C-3
(C) A-2,B-1,C-3
(D) None of these

187. Hazard avoidance
(A) Hazard cannot arise due system design.
(B) The probability of the event occurring which create a hazard.
(C) An assessment of the worst possible damage, which could result from a particular hazard.
(D) A condition with the potential for causing or contributing to an accident.

188. Evolutionary prototyping is
(A) It describes the basic entities in the design and relation between them.
(B) Observational techniques used to understand social and organizational requirements.
(C) It is based on the idea of developing an initial implementation, exposing it uses on requirement and refining it through many versions until an adequate system has been developed.
(D) Based on an idea of developing an initial implementation, exposing this to uses comment and retiring it until and adequate system has been developed.

189. Match the following : A- Managed device : BManaged object: C- Managed processes:
1- Type of node residing on a network, such as a computer, printer or routers that contain a management agent.
2- Characteristic of a managed device that can be monitored, modified or controlled.
3- It is a defined process model. Procedures used are defined and scheduling and relationship between them is defined.
(A) A-1, B-3,C-2
(B) A-1,B-2,C-3
(C) A-2,B-3,C-1
(D) A-3,B-2,C-1

190. Goal is
(A) Extent to which a system or component performs a broad range of functions.
(B) The objective of an organization to achieve.
(C) Methods and techniques for converting data to or from graphic display via computers.
(D) None of these

191. Implementation phase is
(A) Period in the software life cycle in which a software product is created from design documentation and debugged.*
(B) Period in the software life cycle in which a software product is integrated in its operational environment, and tested in this environment to ensure it performs as required.
(C) Period in the software life cycle during which the basic version of a software product is adapted to a specified set of operational environments and is distributed to a customer base.
(D) None of these

192. Evolvability is
(A) Trustworthiness with which a system or component can be modified to take advantage of new software or hardware technologies.
(B) An error of some kind or an unexpected event occurs during the execution of a program
(C) Here the objective of the process is to work with uses to explore their requirement and deliver a final system.
(D) Possible loss or harm in computing system.

193. Match the following A- Functional requirements: B- Functional scope : CFunction-point count: D- Function-related measures:
1- It describe the functionality or services that system is expected to provide.
2- Range to which a system component is capable of being applied. 3- These are language independent productive measure..
4- It is related to the overall functionality of the delivered software.
(A) A-4,B-2,C-3,D-1
(B) A-2,B-1,C-3,D-4
(C) A-1,B-3,C-2,D-4
(D) A-1,B-2,C-3,D-4

194. Lehman’s Second Law (Lehman and Belady 1985) is
(A) Continuing change: A program used in real-world environment must change necessarily or become progressively less useful in that environment.
(B) Increase complexity: As an evolving program change, its strictures tend to become more complex. Extra resources must be devoted to preserving and simplifying the structure.
(C) Large program evolution: Program evolution is a self-regulating process.
(D) None of these

195. Hazard probability
(A) Hazard cannot arise due system design.
(B) The probability of the event occurring which create a hazard.
(C) An assessment of the worst possible damage, which could result from a particular hazard.
(D) A condition with the potential for causing or contributing to an accident.

196. Flexibility
(A) The software and hardware system architectures that provide explicit support for tolerance, which includes software redundancy and faulttolerance controller that detects problems and supports fault recovery
(B) It is an initial step for requirements engineering process, includes the outline description of system, its use in an organization and recommending the system feasibility.
(C) Trustworthiness with which a system or component can be modified for use in applications or environments other than those for which it was specifically designed.
(D) None of these

197. Extendibility is
(A) Trustworthiness with which a system or component can be modified to increase its storage or functional capacity
(B) Pertaining to a system/component that automatically places itself in a safe operating mode in the event of a failure.
(C) Pertaining to a system or component that continues to provide partial operational capability in the event of certain failures.
(D) None of these

198. Generality is
(A) Extent to which a system or component performs a broad range of functions.
(B) The objective of an organization to achieve.
(C) Methods and techniques for converting data to or from graphic display via computers.
(D) None of these

199. Feasibility studies
(A) The software and hardware system architectures that provide explicit support for tolerance, which includes software redundancy and faulttolerance controller that detects problems and supports fault recovery
(B) It is an initial step for requirements engineering process, includes the outline description of system, its use in an organization and recommending the system feasibility.
(C) Trustworthiness with which a system or component can be modified for use in applications or environments other than those for which it was specifically designed.
(D) None of these

200. Fan-in is referred to
(A) It is a measure of number of function that calls some other function.
(B) It is measure of number of functions, which are called by a function.
(C) In it server is only responsible for data management.
(D) None of these


181. (D) 182. (A) 183. (C) 184. (A) 185. (B)
186. (A) 187. (A) 188. (D) 189. (B) 190. (B)
191. (A) 192. (A) 193. (D) 194. (B) 195. (B)
196. (C) 197. (A) 198. (A) 199. (B) 200. (A)