Software Engineering MCQ Chapter 13

Posted by

The "Answers" given with the Question is "not verified". To view Verified answers click on the button below.

Software Engineering MCQ, with 100% FREE PDF Download.

241. Risk monitoring process
(A) Extent to which a software module can be used in more than one computing program
(B) It involves regular monitoring of the risks identified and of new risks that develops.
(C) It considers each of the key risks that are identified and identifies strategies to manage the risk.
(D) None of these

242. These objects can be realized as parallel process with method corresponding to defined object operations.
(A) Self-descriptiveness
(B) Servers
(C) Simplicity
(D) None of these

243. Safety validation is
(A) Associated with the role of people involved in software process and the activities for which they are responsible.
(B) The most effective technique for demonstrating the safety of a system is proof by contradiction.
(C) It is concerned with establishing a confidence level in the system that might vary from low to high
(D) None of these

244. Software process model
(A) Time-period that begins when a software product is conceived and ends when the software is no longer available for use.
(B) Adaptive maintenance, performed to make a computer program usable in a changed environment.
(C) A simplified description of a software process that is presented from a particular perspective.
(D) None of these

245. Extent to which a system or component contains enough information to explain its objectives and properties is referred as
(A) Self-descriptiveness
(B) Servers
(C) Simplicity
(D) None of these

246. Degree to which a system or component has a design and implementation that is straightforward and easy to understand is referred as
(A) Self-descriptiveness
(B) Servers
(C) Simplicity
(D) None of these

247. Software attributes are
(A) Maintainability
(B) Reliability
(C) Portability
(D) All the above

248. Software measurement is
(A) It is the general process of changing system after it has been delivered. The changes can be to correct coding error to correct design error, or adding new components to system.
(B) It is concerned with deriving a numeric value for some attribute of a software product or a software process.
(C) It is any type of measurement, which relates to software system, process and related documentation.
(D) None of these

249. Software development is
(A) Associated with production of software as per specification
(B) Structured approach to software development, whose aim is to facilitate the production of high-quality software in a cost-effective way.
(C) An engineering discipline, concern with software development.
(D) None of these

250. Software evolution is
(A) It is concern with modification of existing system to meet changing requirements.
(B) It is a process of converting system specifications into an executable system.
(C) It analyzes and checks system representation such as the requirements document, design diagrams and program source code.
(D) None of these

251. Software maintenance is
(A) It is the general process of changing system after it has been delivered. The changes can be to correct coding error to correct design error, or adding new components to system.
(B) It is concerned with deriving a numeric value for some attribute of a software product or a software process.
(C) It is any type of measurement, which relates to software system, process and related documentation.
(D) None of these

252. Software Engineering is
(A) Associated with production of software as per specification
(B) Structured approach to software development, whose aim is to facilitate the production of high-quality software in a cost-effective way.
(C) An engineering discipline, concern with software development.
(D) None of these

253. Software inspection is
(A) It is concern with modification of existing system to meet changing requirements.
(B) It is a process of converting system specifications into an executable system.
(C) It analyzes and checks system representation such as the requirements document, design diagrams and program source code.
(D) None of these

254. Software life cycle is
(A) Time-period that begins when a software product is conceived and ends when the software is no longer available for use.
(B) Adaptive maintenance, performed to make a computer program usable in a changed environment.
(C) A simplified description of a software process that is presented from a particular perspective.
(D) None of these

255. Software requirements specification are
(A) A set of activities and associated results that produce a software product.
(B) It is concerned with re-implementing legacy system to make them more maintainable.
(C) It is the official statement of what is required of the system developers; it includes uses requirements for a system and detailed specification of the system requirements
(D) None of these.

256. Software migration and evolution is
(A) Time-period that begins when a software product is conceived and ends when the software is no longer available for use.
(B) Adaptive maintenance, performed to make a computer program usable in a changed environment.
(C) A simplified description of a software process that is presented from a particular perspective.
(D) None of these

257. Software process is
(A) A set of activities and associated results that produce a software product
(B) It is concerned with re-implementing legacy system to make them more maintainable.
(C) It is the official statement of what is required of the system developers; it includes uses requirements for a system and detailed specification of the system requirements
(D) None of these.

258. Software re-engineering is
(A) A set of activities and associated results that produce a software product.
(B) It is concerned with re-implementing legacy system to make them more maintainable
(C) It is the official statement of what is required of the system developers; it includes uses requirements for a system and detailed specification of the system requirements
(D) None of these.

259. Procedural interface
(A) Trustworthiness with which a system are transferred from one hardware environment to another
(B) Here one sub system encapsulates a set of procedures, which can be called by other sub-systems.
(C) It is concerned with studying existing process to understand the relationship between different parts of the process.
(D) None of these

260. Software metric is
(A) It is the general process of changing system after it has been delivered. The changes can be to correct coding error to correct design error, or adding new components to system.
(B) It is concerned with deriving a numeric value for some attribute of a software product or a software process.
(C) It is any type of measurement, which relates to software system, process and related documentation.
(D) None of these


241. (B) 242. (B) 243. (C) 244. (C) 245. (A)
246. (C) 247. (D) 248. (B) 249. (A) 250. (A)
251. (A) 252. (C) 253. (A) 254. (A) 255. (C)
256. (B) 257. (A) 258. (B) 259. (B) 260. (A)