Software Engineering MCQ Chapter 14

Posted by

Software Engineering MCQ, with 100% FREE PDF Download.

261. Software specification is
(A) Associated with functionality of software and constraints of operations defined.
(B) It consists of computer programs, configuration files that are used to set up these programs system documentation for describing to structure of the system and used documentation that describes use of the system.
(C) It involves executing an implementation of the software with test data and examines the outputs of the software and its operational behavior to check that it is performing as required
(D) None of these

262. System is
(A) The set of system services and constraints in details
(B) System functions that restricts the use of objects to certain users.
(C) Purposeful collection of interrelated components that work together to achieve some objective.
(D) None of these

263. Software testing is
(A) Associated with functionality of software and constraints of operations defined.
(B) It consists of computer programs, configuration files that are used to set up these programs system documentation for describing to structure of the system and used documentation that describes use of the system.
(C) It involves executing an implementation of the software with test data and examines the outputs of the software and its operational behavior to check that it is performing as required
(D) None of these

264. It is concerned with making decision about the best way for an organization that acquire a system and deciding on the best suppliers of that system.
(A) System procurement
(B) System quality assessment
(C) System release management
(D) System reliability

265. It is responsible for deciding when the system can be released to customers, managing the process of creating the release and distribution media and documenting the release.
(A) System procurement
(B) System quality assessment
(C) System release management
(D) System reliability

266. Process analysis
(A) Trustworthiness with which a system are transferred from one hardware environment to another
(B) Here one sub system encapsulates a set of procedures, which can be called by other sub-systems.
(C) It is concerned with studying existing process to understand the relationship between different parts of the process.
(D) None of these

267. System requirements are
(A) The set of system services and constraints in details
(B) System functions that restricts the use of objects to certain users.
(C) Purposeful collection of interrelated components that work together to achieve some objective.
(D) None of these

268. System security is
(A) The set of system services and constraints in details
(B) System functions that restricts the use of objects to certain users
(C) Purposeful collection of interrelated components that work together to achieve some objective.
(D) None of these

269. Portability
(A) Trustworthiness with which a system are transferred from one hardware environment to another
(B) Here one sub system encapsulates a set of procedures, which can be called by other sub-systems.
(C) It is concerned with studying existing process to understand the relationship between different parts of the process.
(D) None of these

270. Lehman’s Third Law (Lehman and Belady 1985) is
(A) Continuing change: A program used in real-world environment must change necessarily or become progressively less useful in that environment.
(B) Increase complexity: As an evolving program change, its strictures tend to become more complex. Extra resources must be devoted to preserving and simplifying the structure.
(C) Large program evolution: Program evolution is a self-regulating process.
(D) None of these

271. Model is
(A) These measurements need to be collected to help answers to the questions and to confirm whether process improvements have achieved the desired goal.
(B) Approximation, representation, or idealization of selected aspects of the structure, behavior, operation, or other characteristics of a real-world process
(C) Extent to which a system or component facilitates the incorporation of changes, once the nature of the desired change has been determined.
(D) None of these

272. Lehman’s Fifth Law (Lehman and Belady 1985) is
(A) Organizational stability: Over a program’s lifetime, its rate of development is approximately constant and independent of the resources devoted to system development.
(B) Conservation of familiarity: Over the lifetime of a system, the incremental change in each release is approximately constant.
(C) Large program evolution: Program evolution is a self-regulating process.
(D) None of these

273. Match the following : A- Maintenance control: B-Maintenance measures: C-Maintenance personnel :
1-Cost of planning and scheduling hardware preventive maintenance, and software maintenance and upgrades, managing the hardware and software baselines, and providing response for hardware corrective maintenance.
2-Measures that address how easily a system can be repaired or changed.
3-Number of personnel needed to maintain all aspects of a computer system, including the support personnel and facilities needed to support that activity.
(A) A-1, B-3,C-2
(B) A-1,B-2,C-3
(C) A-2,B-3,C-1
(D) A-3,B-2,C-1

274. Organizational measures
(A) Extent to which a system or component complies with standards
(B) Trustworthiness of operating the software.
(C) Measures that estimates system cost to operate and maintain
(D) None of these

275. Metric is
(A) These measurements need to be collected to help answers to the questions and to confirm whether process improvements have achieved the desired goal.
(B) Approximation, representation, or idealization of selected aspects of the structure, behavior, operation, or other characteristics of a real-world process
(C) Extent to which a system or component facilitates the incorporation of changes, once the nature of the desired change has been determined.
(D) None of these

276. It shows the objects and object classes in a system and the relationship between these entities.
(A) Object design models
(B) Object interface design
(C) Object oriented models
(D) None of these

277. It is concerned with specifying the details of interface to an object or to a group of objects
(A) Object design models
(B) Object interface design
(C) Object oriented models
(D) None of these

278. Modifiability is
(A) These measurements need to be collected to help answers to the questions and to confirm whether process improvements have achieved the desired goal.
(B) Approximation, representation, or idealization of selected aspects of the structure, behavior, operation, or other characteristics of a real-world process*
(C) Extent to which a system or component facilitates the incorporation of changes, once the nature of the desired change has been determined.
(D) None of these


261. (A) 262. (C) 263. (C) 264. (A) 265. (C)
266. (C) 267. (A) 268. (B) 269. (A) 270. (C)
271. (B) 272. (B) 273. (B) 274. (C) 275. (A)
276. (A) 277. (B) 278. (C)