Windows Programming MCQ with answer Chapter 01

Posted by

Windows Programming MCQ with answer, 100% free pdf download

WINDOW PROGRAMMING

1. Frames is
(A) the exterior of a window.
(B) the interior of a frame window.
(C) windows used for input/output that are placed on a panel window
(D) None of these

2. Panels is
(A) the exterior of a window.
(B) the interior of a frame window
(C) windows used for input/output that are placed on a panel window
(D) None of these

3. Controls are
(A) the exterior of a window.
(B) the interior of a frame window.
(C) windows used for input/output that are placed on a panel window
(D) None of these

4. In frame windows
(A) One can put another frame windows
(B) One can not put another frame windows

5. A panel window is a window
(A) which can only exist inside a frame window
(B) which can not exist inside a frame window
(C) which can exist outside the frame window
(D) none of these

6. These exist ——— panel windows inside the same frame window.
(A) Several
(B) Only one
(C) None
(D) None of these

7. Button in window programming
(A) displays text and can be clicked with the mouse or spacebar
(B) a checkmark which the user can select
(C) a list from which one item can be selected.
(D) area in which text may be entered.

8. Checkbox in window programming
(A) displays text and can be clicked with the mouse or spacebar
(B) a checkmark which the user can select
(C) a list from which one item can be selected.
(D) area in which text may be entered.

9. Combobox in window programming
(A) displays text and can be clicked with the mouse or spacebar
(B) a checkmark which the user can select
(C) a list from which one item can be selected.
(D) area in which text may be entered.

10. Edit in window programming
(A) displays text and can be clicked with the mouse or spacebar
(B) a checkmark which the user can select
(C) a list from which one item can be selected.
(D) area in which text may be entered

11. Groupbox in window programming
(A) does nothing except draw a rectangle, it is used to visually group controls together
(B) displays text
(C) for input of multiple lines of text
(D) none of these

12. Label in window programming
(A) does nothing except draw a rectangle, it is used to visually group controls together
(B) displays text
(C) for input of multiple lines of text
(D) none of these

13. Memo in window programming
(A) does nothing except draw a rectangle, it is used to visually group controls together
(B) displays text
(C) for input of multiple lines of text
(D) none of these

14. All the classes necessary for Windows programming are in the module
(A) win.txt
(B) win.std
(C) win.main
(D) none of these

15. Window class, onCreate/1 ,defines
(A) is executed when a visible window is being created
(B) is executed when a window is being closed, it is possible to prevent the window from closing
(C) when the background of a window must be erased this event is executed
(D) when a window must be re-painted this event is executed

16. Window class, onClose/2
(A) is executed when a visible window is being created
(B) is executed when a window is being closed, it is possible to prevent the window from closing
(C) when the background of a window must be erased this event is executed
(D) when a window must be re-painted this event is executed

17. Window class, onErase Background/1, defines
(A) is executed when a visible window is being created
(B) is executed when a window is being closed, it is possible to prevent the window from closing
(C) when the background of a window must be erased this event is executed
(D) when a window must be re-painted this event is executed

18. Window class, onPaint/2, defines
(A) is executed when a visible window is being created
(B) is executed when a window is being closed, it is possible to prevent the window from closing
(C) when the background of a window must be erased this event is executed
(D) when a window must be re-painted this event is executed

19. Window class, onShow/2, defines
(A) is executed when a window is becoming visible or is being hidden
(B) when a window is being disabled or enabled this event is executed
(C) this event is executed when the user switches to another window of the same application
(D) when a window receives the keyboard focus this event is executed

20. Window class, onActivate/2, defines
(A) is executed when a window is becoming visible or is being hidden
(B) when a window is being disabled or enabled this event is executed
(C) this event is executed when the user switches to another window of the same application
(D) when a window receives the keyboard focus this event is executed

21. Window class, onEnable/1, defines
(A) is executed when a window is becoming visible or is being hidden
(B) when a window is being disabled or enabled this event is executed
(C) this event is executed when the user switches to another window of the same application
(D) when a window receives the keyboard focus this event is executed


Answer Sheet
1. (A) 2. (B) 3. (C) 4. (A) 5. (A)
6. (A) 7. (A) 8. (B) 9. (C) 10. (D)
11. (A) 12. (B) 13. (C) 14. (A) 15. (A)
16. (B) 17. (C) 18. (D) 19. (A) 20. (C)
21. (B)