Windows Programming MCQ with answer Chapter 02

Posted by

Windows Programming MCQ with answer Chapter 01

22. Window class, onKBFocus/3, defines
(A) is executed when a window is becoming visible or is being hidden
(B) when a window is being disabled or enabled this event is executed
(C) this event is executed when the user switches to another window of the same application
(D) when a window receives the keyboard focus this event is executed

23. Window class, onSetCursor/3, defines
(A) the window wants to know what cursorit must display for the mouse pointer
(B) the mouse is moved over a window
(C) when a mouse button is pressed this event is executed
(D) a mouse button is released

24. Window class, onMouseMove/5 , defines
(A) the window wants to know what cursor it must display for the mouse pointer
(B) the mouse is moved over a window
(C) when a mouse button is pressed this event is executed
(D) a mouse button is released

25. Window class, onMouseDown/5, defines
(A) the window wants to know what cursor it must display for the mouse pointer
(B) the mouse is moved over a window
(C) when a mouse button is pressed this event is executed
(D) a mouse button is released

26. Window class, onMouseUp/5 , defines
(A) the window wants to know what cursor it must display for the mouse pointer
(B) the mouse is moved over a window
(C) when a mouse button is pressed this event is executed
(D) a mouse button is released

27. Window class, onMouseDoubleClick/5, defines
(A) a mouse button was double clicked
(B) the user clicks on a window
(C) a key on the keyboard is pressed
(D) a key on the keyboard is released

28. Window class, onClick/1, defines
(A) a mouse button was double clicked
(B) the user clicks on a window
(C) a key on the keyboard is pressed
(D) a key on the keyboard is released

29. Window class, onKeyDown/3 , defines
(A) a mouse button was double clicked
(B) the user clicks on a window
(C) a key on the keyboard is pressed
(D) a key on the keyboard is released

30. Window class, onKeyUp/3, defines
(A) a key on the keyboard is pressed
(B) a key on the keyboard is released
(C) a mouse button was double clicked
(D) the user clicks on a window

31. Window class, onChar/3, defines
(A) during the processing of a key this event is executed with the ASCII value of the key pressed
(B) a menu command was selected
(C) a menu item is selected
(D) a window was resized

32. Window class, onCommand/2, defines
(A) during the processing of a key this event is executed with the ASCII value of the key pressed
(B) a menu command was selected
(C) a menu item is selected
(D) a window was resized

33. Window class, onMenuSelect/2, defines
(A) during the processing of a key this event is executed with the ASCII value of the key pressed
(B) a menu command was selected
(C) a menu item is selected
(D) a window was resized

34. Window class, onSize/2, defines
(A) during the processing of a key this event is executed with the ASCII value of the key pressed
(B) a menu command was selected
(C) a menu item is selected
(D) a window was resized

35. Window class, onMove/2, defines
(A) a window is moved to a new position
(B) the user wants to view a floating popup menu for the window
(C) an event from the vertical scrollbar of the window
(D) an event from the horizontal scrollbar of the window

36. Window class, onInitPopupMenu/2, defines
(A) a window is moved to a new position
(B) the user wants to view a floating popup menu for the window
(C) an event from the vertical scrollbar of the window
(D) an event from the horizontal scrollbar of the window

37. Window class, onVScroll/3, defines
(A) a window is moved to a new position
(B) the user wants to view a floating popup menu for the window
(C) an event from the vertical scrollbar of the window
(D) an event from the horizontal scrollbar of the window

38. Window class, onHScroll/3, defines
(A) a window is moved to a new position
(B) the user wants to view a floating popup menu for the window
(C) an event from the vertical scrollbar of the window
(D) an event from the horizontal scrollbar of the window

39. SizerClient in window programming ?
(A) this type of sizer ensures that a panel window fills the complete client rectangle of a frame window
(B) this sizer class makes a panel ‘stick’ to one side of a frame window and the size of the panel window is a fixed number of pixels.
(C) this sizer ensures that a panel window is percentage of the size of a frame window.
(D) None of these

40. SizerFixed in window programming
(A) this type of sizer ensures that a panel window fills the complete client rectangle of a frame window
(B) this sizer class makes a panel ‘stick’ to one side of a frame window and the size of the panel window is a fixed number of pixels
(C) this sizer ensures that a panel window is percentage of the size of a frame window.
(D) None of these

41. SizerPercent in window programming
(A) this type of sizer ensures that a panel window fills the complete client rectangle of a frame window
(B) this sizer class makes a panel ‘stick’ to one side of a frame window and the size of the panel window is a fixed number of pixels.
(C) this sizer ensures that a panel window is percentage of the size of a frame window.
(D) None of these


22. (D) 23. (A) 24. (B) 25. (C)
26. (D) 27. (A) 28. (B) 29. (C) 30. (B)
31. (A) 32. (B) 33. (C) 34. (D) 35. (A)
36. (B) 37. (C) 38. (D) 39. (A) 40. (B)
41. (C)